Za oslavou MDŽ do Poslanecké sněmovny PČR

Za oslavou MDŽ do Poslanecké sněmovny PČR (21.3.2016)

Dne 5. března 2015 se pod záštitou místopředsedy PS PČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa uskutečnila v sále Státních aktů v PS PČR oslava Mezinárodního dne žen, na kterou byly pozvány zástupkyně něžného pohlaví z řad zastupitelek za KSČM na všech úrovních a členky Komise žen ÚV KSČM se svými doprovody.

Za okres Prostějov se oslavy zúčastnila členka Komise žen ÚV KSČM Zuzana Böhmová a zastupitelka statutárního města Prostějov Ivana Copková, které doprovodili předseda OV KSČM Prostějov Ludvík Šulda a místopředseda OV KSČM a zastupitel statutárního města Prostějov Josef Augustin.

Již před samotným vstupem do sálu pak obdržela každá z žen od pořadatelů květinu a drobný dárek. Na úvod akce pak hostitelé představili vzácné hosty z řad zástupkyň zahraničních ambasád, mezi nimiž byla například velvyslankyně Čínské lidové republiky či velvyslankyně Marockého království. Přítomen byl rovněž předseda Poslaneckého klubu KSČM v PS PČR Pavel Kováčik, místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně Miloslava Vostrá, místopředseda ÚV KSČM Jiří Dolejš nebo senátor za KSČM Václav Homolka a řada dalších.

Po úvodním slově předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa, který jen krátce připomněl historii Mezinárodního dne žen, aby se následně věnoval úloze žen v dnešní společnosti, jejich nezastupitelné úloze v řadě odvětví lidské činnosti a především jejich významu pro nás pro muže jako našich partnerek, které nás tvoří lepšími a jsou nám vždy oporou, vystoupil s krátkou zdravicí i předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Po této oficiální části již následovalo hudební vystoupení cimbálové muziky Josefa Šmukaře. Cimbálová muzika a jí prezentované lidové písně dokázaly navodit výtečnou atmosféru mezi všemi přítomnými, kteří často spolu s hudebníky zpívali jednotlivé písně a svým potleskem si vynutili i přídavek.

Závěrem byli přítomní pozváni hostitelem k prohlídce jednacího sálu Poslanecké sněmovny PČR, kde se jim dostalo od Vojtěcha Filipa a Miloslavy Vostré zasvěceného výkladu o její činnosti, následně došlo k přátelské diskusi všech přítomných u poháru vína. Tím bylo završeno příjemně strávené dopoledne věnované právě ženám.

autor: za