Úspěch pionýrů z Brodku u Prostějova

Úspěch pionýrů z Brodku u Prostějova (17.2.2017)
Ve dnech 3.-5. února 2017 se pionýrská skupina v Brodku u Prostějova pod vedením vedoucí Ivany Copkové zúčastnila již po patnácté akce Ledová Praha. Setkání se konalo pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jana Hamáčka, ministryně MŠMT Kateřiny Valachové a náměstka primátorky hlavního města Prahy Petra Dolínka.

V pátek po ubytování si žáci prošli Václavské náměstí, prohlédli budovu Národního divadla a přes Karlův most zamířili do Muzea Karla Zemana. Poté navštívili Staroměstské náměstí, shlédli orloj a vydali se do Muzea kostek na Národní třídě. Den zakončili návštěvou obchodního domu Palladium. V sobotu dopoledne absolvovali prohlídku Vyšehradu s odborným výkladem historických postav. Po obědě navštívili Muzeum Policie ČR, kde prokázali znalosti a vědomosti v různých soutěžích a za odměnu obdrželi drobné dárky. Nejzajímavější byly ukázky zásahové jednotky a možnost si techniku prohlédnout a vyzkoušet.
Děti

Večer se konal v Kongresovém centru koncert Děti dětem. Pro pionýrskou skupinu bylo největším zážitkem, když v rámci Pionýrského sedmikvítku získali putovní pohár předsedy vlády ČR Bohumila Sobotky v oblasti výtvarných a rukodělných prací. Z rukou vedoucího Úřadu vlády ČR ing. Pavla Dvořáka převzala vedoucí pionýrské skupiny již popáté putovní pohár. Na závěr koncertu zazpívala Heidi Janků a její vystoupení mělo mezi dětmi velký ohlas.

V neděli žáci navštívili Pražský hrad, prohlédli si Zlatou uličku a plni dojmů se vrátili domů. Počasí po celý víkend dětem přálo a žáci ZŠ se již nyní těší, že se do Prahy příští rok zase vrátí.

autor: Ivana Copková, vedoucí Pionýrské skupiny Brodek u Prostějova, zastupitelka Statutárního města Prostějov za KSČM