Babišovo ANO dostává trhliny
autor: Ludvík Šulda, kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Babišovo hnutí spíchnuté horkou jehlou se rozpadá. Včerejšek přinesl mnoha Prostějovanům překvapení. Ti zasvěcenější však již tolik překvapeni nebyli. Po neshodách uvnitř prostějovské organizace ANO, které vyvrcholily tím, že někteří její ambiciózní členové a současní zastupitelé za ANO ve Statutárním městě Prostějov nebyli umístěni na kandidátku ANO pro krajské volby, odešli tři zastupitelé za ANO spolu s několika dalšími řadovými členy z tohoto hnutí.

Bezplatné právní poradny KSČM
autor: JUDr. Josef Augustin, člen Komise pro legislativu a lidská práva ÚV KSČM

Právní pomoc je v českém právním prostředí součástí práva na spravedlivý proces. Mezi našimi občany však existují lidé, kteří se potřebují v mnoha případech domoci svých práv před soudem, nemohou si však dovolit platit právního zástupce či obhájce, a proto z finančních důvodů rezignují na uplatnění svých práv.

Lidovecký europoslanec tajně na Kubě
autor: Ludvík Šulda, předseda Společnosti česko-kubánského přátelství

Se zájmem jsem si přečetl na Parlamentních listech krátký článek pana europoslance Zdechovského (KDU-ČSL) pod názvem »Čekal jsem leccos, ale že jsou na Kubě lidé brutálně a prakticky bezdůvodně mláceni na ulici komunistickou policií...«

Přísedící u soudů by měli být zachováni
autor: JUDr. Josef Augustin, advokát, zastupitel města Prostějova za KSČM

V Haló novinách byl 10. března uveřejněn rozhovor s poslancem za KSČM Jaroslavem Borkou, zda má být institut přísedících v civilním řízení zachován. Jako advokát považuji za vhodné k tomuto tématu vyjádřit svůj názor.

Otevřený dopis hejtmanu Olomouckého kraje J. Rozbořilovi ve věci vyjmutí Červeného domku v Kostelci na Hané ze seznamu kulturních památek
autor: OV KSČM

Jelikož i členové a sympatizanti KSČM oprávněně kritizují krok Olomouckého kraje, kterým došlo k vyřazení Červeného domku v Kostelci na Hané, ve kterém dlouhá léta žil Petr Bezruč a zároveň jsou silně znepokojeni znevažováním významu jeho tvorby a osobnosti. Schválil OV KSČM Prostějov na svém I. zasedání dne 24. 2. 2016 otevřený dopis hejtmanu Olomouckého kraje J. Rozbořilovi, ten mu byl následně zaslán.

Neřešený problém na Prostějovsku
autor: Bc. Petr Hofman, EngTech

Již delší dobu se zamýšlím nad jedním tématem, které bohužel není řešeno. Není řešeno téměř 26 let. Hovořím o zoufalé situaci v některých oblastech okresu Prostějov, a nejen tam, kde dochází k nepřiměřené kumulaci nepřizpůsobivých rodin.

Za oslavou MDŽ do Poslanecké sněmovny PČR
autor: za

Dne 5. března 2015 se pod záštitou místopředsedy PS PČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa uskutečnila v sále Státních aktů v PS PČR oslava Mezinárodního dne žen, na kterou byly pozvány zástupkyně něžného pohlaví z řad zastupitelek za KSČM na všech úrovních a členky Komise žen ÚV KSČM se svými doprovody.

Ženy jsou muži často nedoceněny
autor: za

Ve středu 8. března si připomněly Mezinárodní den žen i členky a členové a sympatizantky a sympatizanti KSČM v okrese Prostějov.

Určeno těm starším
autor: Bc. Petr Hofman, EngTech. (KSČM)

Vážení starší čtenáři... píši záměrně starší, jelikož v necelých svých dvaceti osmi letech se mezi tuto skupinu ještě nepočítám. Povězme si na rovinu s rukou na srdci, že my mladí to nemáme tak jednoduché, jako to možná měli naši rodiči, prarodiči. Přesto nám fráze typu „my jsme měli zaručenou práci,“ nebo že „bylo vše jednodušší,“ zní jako ze sci-fi filmu. Proč? Jednoduše proto, že jsme tuto dobu, dobu mládí našich rodičů nezažili.

Prostějov dlouhodobě řádně pečuje o svoje školská zařízení
autor: Ivana Copková, zastupitelka za KSČM, členka školské komise Rady města Prostějova
Statutární město Prostějov dobře hospodaří s finančními prostředky a již řadu let vykazuje městská kasa přebytkový rozpočet. Vzhledem k těmto výsledkům vynakládá na údržbu a zvelebení svého nemovitého majetku značné finanční prostředky. V roce 2015 byla na investiční akce vyčleněna částka téměř 218 mil. Kč, z toho na zvelebení mateřských a základních škol to bylo 47 mil. Kč.