Stanovisko KSČM k vládnímu návrhu rozpočtu na rok 2016

Vláda ČR předložila do Poslanecké sněmovny PČR návrh státního rozpočtu na rok 2016. Slibuje v něm spojení postupného snižování rozpočtového deficitu a podpory ekonomického růstu. Tomu ovšem neodpovídá kompromisní hospodářská politika Sobotkovy vlády, ani její opatření na straně rozpočtových příjmů, ani na straně výdajů.

Odhalení Památníku Josefa Krapky v Náchodě

V Pavlišově - městské části Náchoda byl 13. října odhalen památník Josefa Krapky – Náchodského. Slavnostního odhalení se zúčastnil Jan Hamáček, předseda Poslanecké sněmovny P ČR, Jan Birke, starosta Náchoda, Josef Augustin, radní města Prostějova (za KSČM) a další hosté. Jan Hamáček podtrhl význam odkazu a vlivu pavlišovského rodáka na politické, společenské a kulturní dění ve druhé polovině 19. století a počátkem 20. století.

Semináře olomouckých krajských zastupitelů, členů výborů a komisí

V říjnu se konaly dva semináře krajských zastupitelů, členů výborů Zastupitelstva Olomouckého kraje a komisí Rady Olomouckého kraje, delegovaných do těchto orgánů KV KSČM.
Semináře se 3. října kromě zastupitelů a členů výborů a komisí zúčastnili také zastupitelé a současně poslanci KSČM Alexander Černý a Josef Nekl, dále 2. náměstek hejtmana Michal Symerský.

S mladými pro mladé

Vážení čtenáři, dovolil jsem si vypůjčit a poopravit náš celostátní stranický slogan, který známe jako „S lidmi pro lidi.“ Nemám ovšem nyní v úmyslu selektovat společnost na ty „mladé - aktivní“ a ty „staré – nepotřebné,“ jak se čas od času také od některých skupin a jednotlivců dozvídám.

Stanovisko ÚV KSČM: KSČM striktně odmítá obchodní válku s Ruskou federací

Evropská unie se nepoučila ze svého již rok a půl trvajícího období sankcí vůči Ruské federaci a naopak schválila jejich prodloužení minimálně do ledna 2016. Nadále tak pokračují omezení vývozu a dovozu zemědělských produktů, zboží dvojího použití, tedy takového, které je možné použít pro civilní a vojenské účely, dále pak sofistikovaných zařízení pro průzkum nerostných surovin a zejména pak poskytování finančních zdrojů ruským bankám, které jsou vlastněny státem.

Vratimovský odborný seminář

zdroj: www.kscm.cz

Vratimovský odborný seminář pod záštitou europoslankyně Kateřiny Konečné a 1.místopředsedy ÚV KSČM Petra Šimůnka proběhne v sobotu 24.října 2015 od 9.00 hodin v Domě kultury Frýdek (dříve DK Válcoven plechu Frýdek-Místek).

Stanovisko VV ÚV KSČM: KSČM za aktivní řešení uprchlické krize na setkání Visegrádské čtyřky

KSČM považuje schůzku předsedů vlád tzv. Visegrádské čtyřky za důležitou, ale opožděnou. Vláda ČR, která jí předsedá, mohla a měla iniciovat toto setkání dříve, a tak mohla předejít nátlakovým vyjádřením některých evropských politiků na tyto zvlášť zasažené země. Výsledky jednání premiérů České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska mohou ovlivnit jednání summitu EU 14. září t. r.

Konalo se tradiční setkání na Laguně
Nádherné počasí provázelo již tradiční setkání na Přerovské laguně, které pořádá KV KSČM Olomouc. Tentokrát jsme se sešli v sobotu 29. srpna. Každý z téměř tisíce návštěvníků se dobře bavil, ať už děti či dospělí. A nechyběl ani 5. ročník turnaje v nohejbalu dvojic o putovní pohár KV KSČM, kterého se zúčastnilo deset týmů.
Práce s mladými se daří

Prostějovská ZO KSČM mladých vznikla již v září 2012 jako první v kraji. Její členové už předtím pomáhali zejména při zajišťování úkolů, spojených s předvolebními kampaněmi či stranickými akcemi.

Důležití pomocníci nejen pro činnost zastupitelů obcí, měst a krajů za KSČM, pro členy výborů a komisí na obecní a krajské úrovni za KSČM.