Důležití pomocníci nejen pro činnost zastupitelů obcí, měst a krajů za KSČM, pro členy výborů a komisí na obecní a krajské úrovni za KSČM.

Výstava „Stoleté dámy“ – nová radnice v Prostějově

Slavnostní zahájení výstavy „Stoletá dáma v Bruselu“ proběhlo minulý čtvrtek na zámku v Prostějově. Na úvod první náměstkyně primátora Alena Rašková (ČSSD) stručně přiblížila přítomným hostům a návštěvníkům historii města a uvedla základní údaje o výstavbě a historii nové prostějovské radnice (1914-2014), které se v Prostějově říká „stoletá dáma.“

25. setkání občanů a mládeže
na moravsko-slovenském pomezí v souvislosti s oslavami 70. výročí osvobození Československa a 71. výročí SNP.
Se životem v Prostějově je spokojeno 79 % občanů

Prostějov si každoročně nechává zpracovávat průzkum spokojenosti místních obyvatel se životem ve městě. V průzkumu za letošní první pololetí se ukázalo, že celkově je spokojeno 79 % dotázaných občanů. Přesto, že jde o vysoké číslo, nelze opomenout, že pozitivně se vyjádřilo o 6 % méně než v loňském roce. Spokojenost občanů bezprostředně odráží pocit kvality života, která tvoří důležitou součást udržitelné společnosti.

Prostějov oslavil 625. výročí povýšení na město

Významný historický okamžik si první červencovou sobotu připomněli všichni, kteří dorazili na nově zrekonstruované náměstí T. G. Masaryka. Ve velkém stylu zde probíhaly oslavy 625. výročí. Před 625 lety udělil markrabě Jošt Prostějovu výsadu prvního výročního trhu do rukou Petra z Kravař, čímž ho povýšil na město.

U Znojma se opět bojovalo s Napoleonem

Druhá červencová sobota patřila rekonstrukci průběhu bitvy u Znojma z roku 1809. Na poli mezi Dobšicemi a Znojmem svedla vojska armád Francie, Rakouska a Ruska lítý boj, dokonce i hořelo.

Prostějov – město otevřené návštěvníkům i turistům

Prostějov je od roku 2012 statutárním městem a je součástí Olomouckého kraje. Návštěvníci Olomouckého kraje pravidelně zavítají i do Prostějova a jejich první kroky často vedou na náměstí T. G. Masaryka.

Prostějov si připomněl 600 let od upálení Mistra Jana Husa

Výročí smrti církevního reformátora a myslitele Mistra Jana Husa si připomněli občané města v prostějovském Husově sboru 7. července komponovaným pořadem vážné hudby a mluveného slova Cesta, pravda a život.

Třetím rokem na Kosíři

Již 3. ročník výšlapu na Kosíř se konal poslední červnovou sobotu. ZO KSČM mladých v Prostějově touto akcí přivítala společně s dětmi a jejich rodiči začátek prázdnin.

Výtvarná soutěž k 625. výročí města Prostějova

V letošním roce si město Prostějov připomíná významné výročí, a to 625 let ode dne, kdy 27. 3. 1390 udělil markrabě Jošt Prostějovu výsadu prvního výročního trhu. Udělení této výsady znamenalo fakticky jeho povýšení na město.