Beseda s chargé d´affaires Kubánské republiky v Prostějově
Na pozvání Klubu zastupitelů za KSČM statutárního města Prostějova a ve spolupráci se Společností česko-kubánského přátelství a OV KSČM Prostějov zavítá 4. června 2015 do Prostějova chargé d´affaires Kubánské republiky Félix Andrés León Carballo.
Kytičkový den
Pionýři z Brodku u Prostějova se zapojili do tradiční veřejné sbírky proti rakovině známé pod názvem „Kytičkový den“.
Prostějovské (z)vracení cen, záchodky a peníze

Pecunia non olet (peníze nesmrdí) pravil římský císař Vespasianus zdaňujíce veřejné záchodky. Asi Vás, vážení čtenáři, zaujal netradiční nadpis článku. Jak záchodky souvisejí s již třetím vrácením Ceny města Prostějova?

Z činnosti Komise pro kulturu a památkovou péči Rady města

Ustavující zasedání zastupitelstva statutárního města Prostějova proběhlo dne 3. 11. 2014. Na jednání byl zvolen primátorem města Miroslav Pišták, dále byli zvoleni 4 náměstci primátora, jeden uvolněný radní a 5 členů Rady města. Koalice je složena z 10 zastupitelů za ČSSD, ze 4 zastupitelů za KSČM a ze 4 zastupitelů za Hnutí PéVéčko.

Ceny Olomouckého kraje za kulturu předány v Prostějově

Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2014 se 9. dubna předávaly v Městském divadle v Prostějově. V devátém ročníku soutěže získaly ceny osobnosti a kolektivy za kulturní počiny v celkem 11 kategoriích.

KSČM chce prosadit zrušení karenční doby
Návrh na znovuzavedení náhrady mzdy v prvních třech dnech pracovní neschopnosti, který už v únoru předložil poslanecký klub KSČM, je jednou z priorit, které budou komunističtí poslanci prosazovat v případě opozičního okénka.
Ne! byrokratickému diktátu EU
KSČM zásadně odmítá direktivní rozhodování Evropské komise o uprchlických kvótách. Nezpochybňuje nezbytnost koncepčního řešení mezinárodní migrace, ale akcentuje princip dobrovolnosti.
Sport a bezpečnost spolu úzce souvisí
Obě zmiňované veličiny mají jedno společné, jsou to obecně-morální pravidla, tedy fair-play.
Proběhly oslavy Svátku práce

I prostějovští komunisté oslavili 1. máj - Svátek práce a rovněž 70. výročí osvobození Československa Rudou armádou a dalšími spojeneckými vojsky.

Pochod

Několik desítek komunistů a jejich sympatizantů se sešlo na předem oznámené akci - uctění památky všech, kteří nás v r. 1945 osvobodili od německé okupace.