K 70. výročí osvobození
S pokorou a úctou si v těchto dnech připomínáme 70. výročí osvobození naší vlasti od německé okupace Československa. Naše poděkování patří všem těm u kterých je známo jméno i těm bezejmenným, kteří za naše osvobození obětovali to nejcennější - své životy.
Stanovisko VV ÚV KSČM
Ministr zahraničí Zaorálek musí hájit především zájmy České republiky

Hospodaření parlamentních stran v roce 2014
Komunisté hospodařili v loňském roce se ziskem

Politické strany a hnutí, které působí v České republice, složily účty ze svého hospodaření. Výroční finanční zprávy za loňský rok musely registrované strany a hnutí doručit nebo poslat do sněmovny nejpozději do 31.3.2015.

Oslavy Dne učitelů v Prostějově

V pátek 27. března v předvečer výročí narození J.A.Komenského, připravila školská komise Rady statutárního města Prostějova oslavy Dne učitelů. V divadelním sále Národního domu se sešli učitelé prostějovských mateřských, základních a středních škol, aby důstojně oslavili svůj svátek.
I u nás proti konvoji a cizím základnám
I na OV KSČM v Prostějově můžete podepsat petice proti cizím vojenským základnám.
Českou republikou projede v příštích dnech obrněný konvoj americké armády. Kromě ČR projela těžká technika i dalšími zeměmi střední a východní Evropy. KSČM považuje akci za demonstraci síly a nátlak na Ruskou federaci.

Ve středu 25. března projednala vláda ČR financování krajských samospráv. Výsledek prezentuje jako zásadní pomoc v jejich fungování. Jde o novelu zákona o rozpočtovém určení daní ve prospěch krajů o 3,5 miliardy a příslibem uvolnění nezbytných 4,5 miliardy korun na financování oprav silnic II. a III. tříd ve správě krajů.

Hodnocení KSČM z podzimu loňského roku bylo reálné a správné. Nemýlili jsme se. Politická situace, ale i postavení jednotlivých politických stran skutečně dává za pravdu tomu, co jsme na zasedání ÚV KSČM konstatovali a jakým způsobem jsme situaci hodnotili. Nyní už celá společnost, pokud chce, může mít jasno o tom, jaký je současný charakter české vlády.