A. Černý: Ostudný postoj

17. 5. 2017

Až donedávna jsem měl za to, že Česká republika je tolerantní a demokratická země. Skupina Kaputin - Demokraté, zastavme Putina mě spolu s dalšími obdobnými aktivitami ale přesvědčuje o pravém opaku. Zřejmě má dost času na zbyt, a tak vymýšlí své zviditelnění na úkor nás všech. V současné době připravuje při vystoupení Alexandrovců v Tipsport Aréně uličku hanby. Netvrdím, že musíme vždy souhlasit se všemi názory, ani netvrdím, že musíme být fandy Alexandrovců. Aktivita této skupiny, která chce dehonestovat ruský armádní sbor uznávaný po celém světě, navíc v době, kdy prožívá ještě tragédii prosincového pádu letadla, při níž zahynuli členové tohoto souboru, je opravdu nedůstojná. Alexandrovci při svých koncertech vždy naplnili haly a lidé tleskali vestoje. Spolu s nimi vystupovali a vystupují světoví operní pěvci, populární zpěváci a to vše chce skupina Kaputin degradovat. V demokratickém a tolerantním státě se musí zachovávat slušnost i vůči těm, se kterými nesouhlasíme. Vytváření pseudo problémů, hazardování s úctou a již zmíněnou slušností do naší společnosti rozhodně nepatří. To, co dnes v naší republice prožíváme v rámci vládní krize, je mnohem nebezpečnější a zaslouží si pozornost, kterou se zřejmě skupina Kaputin snaží odpoutat tímto uměle vybudovaným problémem.

Autor:
Dr. Alexander Černý, poslanec Parlamentu ČR a vedoucí kandidát KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny PČR