Statutární město Prostějov

  ZVOLENÍ ZASTUPITELÉ

Ing. Václav ŠmídPaedDr. Jaroslav Šlambor
              Ing. Václav Šmíd              PaedDr. Jaroslav Šlambor

16. 9. 2021

V úterý 7. září se po více než ročním covidovém „prodlení“ konalo 26. zasedání Zastupitelstva Statutárního města Prostějova opět v tradičních prostorách radnice. Na programu bylo 45 bodů a jednání trvalo téměř 6 hodin. Oproti dřívějším zasedáním trvajícím až 10 hodin proběhlo vcelku rychle. Zúčastnilo se ho 32 zastupitelů, 3 byli omluveni.

25. 7. 2021

V úterý 13. července proběhlo jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova, které bylo mimořádně svoláno primátorem Františkem Jurou (ANO 2011). Zastupitelé se k jednání vrátili do tradičních prostor obřadní síně prostějovské radnice po více než roce. Hlavním důvodem bylo schválení finanční pomoci obcím jižní Moravy, které byly postiženy ničivým tornádem.

30. 6. 2021

V úterý 15. června již po dvacáté čtvrté zasedalo zastupitelstvo města Prostějova. Zastupitelé měli náročný program, projednávali sedmdesát bodů, přesto jednání skončilo pár minut před půl šestou odpoledne. Oproti minulému zasedání proběhlo jednání zastupitelů z velké části v seriózním a konstruktivním duchu.

2. 5. 2021

V úterý 20. dubna proběhlo dvacáté třetí zastupitelstvo města Prostějova. Na programu bylo 40 bodů a tak se dalo očekávat, že jednání se protáhne. Až na některé výjimky jednala opozice celkem konstruktivně, koalice byla na důležité body jednání dobře připravena a tak schůze vrcholného městského orgánu trvala necelých šest hodin.

16. 4. 2021

Ve středu 7. dubna se uskutečnilo dvacáté druhé zastupitelstvo města Prostějova. Primátor města František Jura (ANO 2011) svolal mimořádné jednání, na programu mělo devět bodů a mimořádně se konalo ve sportovní hale Sportcentra v Olympijské ulici. Důvodem tohoto jednání byly aktuální termíny žádostí o dotace na investiční akce města.

12. 3. 2021

Jednadvacáté jednání Zastupitelstva města Prostějov proběhlo 23. února již pošesté v hlavním sále Společenského domu kvůli přísným hygienickým opatřením. Přesto primátor František Jura (ANO 2011) před zahájením vyjádřil obavy z možných rizik nákazy covidem-19 a nechtěl jednání zbytečně prodlužovat nad únosnou mez.

30. 12. 2020

Jubilejní zasedání Zastupitelstva statutárního města Prostějova se konalo v úterý 8. prosince již popáté ve velkém sále Společenského domu. Zastupitelé tentokrát jednali poněkud kratší dobu, po pěti hodinách se rozešli za další prací i do svých domovů. Na programu bylo 19 bodů, o kterých jednalo 32 přítomných zastupitelů. Jednání bylo opět velmi bouřlivé a plné emocí.

15. 12. 2020

Devatenácté zasedání prostějovských zastupitelů proběhlo ve středu 18. listopadu opět ve velkém sále Společenského domu.  Zahájeno bylo v 10 hodin, ukončeno v 19 hodin. Na programu bylo 39 bodů, jednání se zúčastnilo 32 zastupitelů. Jednání bylo plné emocí a vzrušených diskusí.

1. 12. 2020

V letošním roce si Prostějov připomíná 630. výročí svého povýšení na město udělením práva výročního trhu dne 27. března 1390 markrabětem Joštem. První výroční trh na něm pro Prostějov vymohl Petr z Kravař, majitel hradu Plumlov, a významný podporovatel všestranného rozvoje města. O této významné události byli čtenáři Haló novin již dříve informováni.

9. 11. 2020

Osmnácté zasedání Zastupitelstva statutárního města Prostějova bylo zahájeno v úterý 8. září v deset hodin ve velkém sále Společenského domu. Na programu bylo padesát šest bodů a jednání se zúčastnilo třicet dva zastupitelů. Vzhledem k rozsáhlému programu a tradičně ostře diskutující opozici se dalo očekávat, že jednání bude náročné a dlouhé.

Jiří Wolker
25. 9. 2020

Letošní Wolkrův Prostějov doznal v průběhu roku řady změn. Termín byl nejprve posunut kvůli koronaviru z června na září. Zahájení bylo kvůli dešti přeloženo z úterního večera na středeční ráno do sálu Městského divadla v Prostějově. Zahájení byla přítomna většina aktivních účastníků a rovněž také zástupci města Prostějova.

21. 7. 2020

Sedmnácté jednání zastupitelů proběhlo podruhé v řadě 16. června ve velkém sále Společenského domu. Vzhledem k trvajícím hygienickým opatřením používali zastupitelé opět roušky. Na programu bylo 47 bodů, zasedání začalo v deset hodin a skončilo krátce po devatenácté hodině.

25. 5. 2020

Původně se předpokládalo, že dubnové jednání městského zastupitelstva bude s ohledem na karanténu a vládní opatření odloženo. Vedení města však rozhodlo, že proběhne v původním termínu. V pořadí již šestnácté zasedaní Zastupitelstva statutárního města Prostějov se uskutečnilo 28. dubna.

24. 3. 2020

„Mrtví na ulici oživnou, muziky ve vsi zahrají, na cestách rozkvete kamení, my sami budem si vráceni,“ napsal Jiří Wolker v básni Kázání na hoře. Básník a prostějovský rodák tímto neprovokoval apokalyptickou invazi zombie do ulic našich měst, ale vytvoření harmonického vztahu mezi odkazem našich předků a námi samými.

19. 3. 2020

Mimořádné jednání prostějovského zastupitelstva dne 10. března trvalo pouze dvě hodiny a mělo na programu dva důležité body. Schválení čestných ocenění a medailí, které obdrží od Městské policie Prostějov osoby uvedené v seznamu, trvalo několik minut.

11. 12. 2019

Rozpočet na příslušný rok je stěžejní záležitostí fungování státu, firmy, obce či města a též rodiny. Předposlední zasedání Zastupitelstva statutárního města Prostějova jednalo 3. prosince o základním „zákonu“, a to o rozpočtu na rok 2020. Poslanecká sněmovna projednala a schválila státní rozpočet na rok 2020 4. prosince.

5. 12. 2019

Prostějov je nejen fotogenické, ale též malebné město. O tom se mohli přesvědčit návštěvníci vernisáže výstavy obrazů Stanislava Sedláčka, která se konala 19. listopadu ve Státním okresním archivu v Třebízského ulici.

21. 11. 2019

Dne 5. listopadu jednalo v prostějovské obřadní síni v pořadí již 11. Zastupitelstvo Statutárního města Prostějova. Jednání se zúčastnilo 33 zastupitelů a na programu bylo 33 bodů. V úvodu zasedání vystoupili dva občané města se svými názory a připomínkami. Rostislav Mátl upozornil na závažné porušování předpisů při parkování řidičů na sídlišti Šárka.

30. 10. 2019

Mimořádné jednání zastupitelstva statutárního města Prostějova se konalo 15. října. Dalo se optimisticky předpokládat, že jednání bude krátké, neboť hlavním programem bylo vrácení dotace na výstavbu šaten pro hokejovou mládež a krasobruslaře ve výši 40 mil. Kč. Opak byl pravdou. Zastupitelé se 2,5 hodiny dohadovali o vrácení dotace na rok 2019 a podání žádosti o dotaci na rok 2020.

15. 7. 2019

Osmé zasedání zastupitelstva Statutárního města Prostějova se konalo 11. června a přítomno bylo 32 komunálních politiků. Jednání skončilo před sedmnáctou hodinou a proti předchozímu řádnému jednání se stihlo vše prodiskutovat a odhlasovat během jediného dne. Na programu bylo po doplnění primátorem 36 bodů, jeden z bodů byl panem primátorem stažen.

27. 5. 2019

Město Prostějov dlouhodobě významně finančně podporuje aktivity jednotlivců i různých sdružení, sportovních oddílů a spolků v oblasti kultury, památkové péče a sportu. V letech 2010-2018 byly finanční prostředky poskytovány nejprve v rámci veřejné finanční podpory a poté v rámci dotací.

20. 5. 2019

Šesté zasedání zastupitelů se konalo 30. dubna v 10.00 hodin a přítomno bylo všech 35 zastupitelů. Zpočátku se zdálo, že bude program zasedání projednán bez větších komplikací během jednoho dne. Na programu bylo 62 bodů, po jejich doplnění primátorem o dalších 5, tedy celkem 67.

14. 5. 2019

Prostějovská galerie zahájila svou činnost v zámeckých prostorách v září loňského roku. V reprezentativních prostorách byla 4.

zleva předávající náměstek hejtmana Petr Vrána, zprava oceněný Karel Kavička
29. 4. 2019

Moravské divadlo v Olomouci přivítalo 10. dubna významné osobnosti a kolektivy kulturního života regionu. Slavnostního večera se zúčastnili nejen budoucí držitelé Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury, ale také představitelé olomouckého kraje, měst Olomouce, Přerova, Prostějova, Šumperka a Jeseníku a široká veřejnost.

30. 3. 2019

Patnáctý ročník ankety Sportovec města Prostějova 2018 se premiérově konal v prostředí Národního sportovního centra Prostějov. Slavnostní vyhlášení proběhlo 1. března přímo na ploše haly, jejíž interiér byl důstojnou kulisou významné akce.

Stránky