Naše informace

Hranice 2020
22. 9. 2020
Sobota 19.9.2020. Krásný den, jásavé počasí, nebe jako šmolka, sluníčko tak akorát. Skupina statečných, těch, kteří se nebojí s ohledem ke koronaviru, vystrčit nos ze dveří, zamířila do Zámecké zahrady v Hranicích na Moravě a účastnili se předvolební akce KSČM k volbám do Zastupitelstva Olomouckého kraje ve volebním obvodu č. 63 - Přerov a a Senátu PČR.
Pomník Brodek u Prostějova
5. 5. 2020

Také 5. květen patřil vzpomínce na padlé za naši svobodu. Předseda OV KSČM Prostějov a člen Zastupitelstva Olomouckého kraje L. Šulda s místopředsedkyní OV KSČM Z. Fryšákovou a předsedou Vlasteneckého sdružení antifašistů Prostějov a prostějovské pobočky Českého svazu bojovníků za svobodu T.

Pomníček Březsko
4. 5. 2020

V pondělí 4.5.2020 si u památníku Rudé armády nad obcí Ponikev připomněli předseda OV KSČM Prostějov a člen Zastupitelstva Olomouckého kraje Ludvík Šulda a předseda Vlasteneckého sdružení antifašistů Prostějov a prostějovské pobočky Českého svazu bojovníků za svobodu Tomáš Kaláb 75 let od konce II. světové války.

Javoříčko 2020
4. 5. 2020

Ačkoli vládní opatření nadále regulují život v Česku nezapomínáme. Nezapomínáme 75. výročí osvobození naší vlasti a zároveň nacistická zvěrstva, která se děla po celou dobu okupace a rovněž i na jejím sklonku, kdy nacistická zrůda kopala kolem sebe již z posledních sil, ale o to zuřivěji. „Dne 5. května 1945 se změnil život v jedné klidné moravské osadě.

Dobromilice
1. 5. 2020

I ve Svátek práce, 1. května 2020, si předseda OV KSČM Prostějov a člen Zastupitelstva Olomouckého kraje Ludvík Šulda a předseda Vlasteneckého sdružení antifašistů Prostějov a prostějovské pobočky Českého svazu bojovníků za svobodu Tomáš Kaláb připomněli 75. výročí osvobození Československa.

Malé Hradisko
29. 4. 2020

Ve středu 29. dubna 2020 si předseda OV KSČM Prostějov a člen Zastupitelstva Olomouckého kraje Ludvík Šulda společně s předsedou Vlasteneckého sdružení antifašistů Prostějov a prostějovské pobočky Českého svazu bojovníků za svobodu Tomášem Kalábem připomněl u pomníků v Hamrech, Vícově a Malém Hradisku 75. výročí osvobození Československa.

Hladová demonstrace 2020
23. 4. 2020

Krajský zastupitel a předseda OV KSČM Prostějov Ludvík Šulda si spolu s předsedou Vlasteneckého sdružení antifašistů Prostějov Tomášem Kalábem v malém předstihu připomněl 103. výročí hladové demonstrace. V předposledním roce prvního světového válečného konfliktu zemřelo na prostějovské dlažbě třiadvacet lidí a další desítky byly zraněny.

 

Zakrov_2020
21. 4. 2020

Tajemník KV KSČM Olomouc Miroslav Marek spolu s předsedou OV KSČM Prostějov a zastupitelem Olomouckého kraje Ludvíkem Šuldou uctili v obci Zákřov-Tršice na Olomoucku památku Zákřovské tragédie – právě v den, kdy zde bylo před 75 lety upáleno 19 mužů a chlapců. Vrahy byli vlasovci (574. prapor), kterým velel kpt. Panin.

29. 3. 2020

V současném koronavirovém šílenství se naštěstí nezapomíná nejen na běžné životní situace, ale ani na významná výročí. Právě takovým je kulaté sto dvacáté výročí narození významného prostějovského básníka Jiřího Wolkera, které jsme si připomenuli právě poslední březnovou neděli.

9. 3. 2020

V pondělí 9. března se v Prostějově uskutečnila oslava Mezinárodního dne žen. V plně obsazeném sále zahrála k tanci a poslechu skvěle hrající Kapela Kapka a zatančil neméně dobrý Druhý dech. Všem přítomným ženám osobně pogratuloval předseda OV KSČM Prostějov a člen Zastupitelstva Olomouckého kraje Ludvík Šulda.

Hrob J. Wolkera
4. 1. 2020

V pátek 3.1. se uskutečnila na městském hřbitově v Prostějově vzpomínková akce při příležitosti 96. výročí předčasného skonu proletářského básníka Jiřího Wolkera. Akci jako již v loňském roce pořádal OV KSČM Prostějov a Vlastenecké sdružení antifašistů Prostějov pod záštitou zastupitele Olomouckého kraje Ludvíka Šuldy.

Kosíř 2019
29. 6. 2019

V sobotu se uskutečnil již VII. ročník výšlapu na Kosíř pořádaný ZO KSČM mladých, OV KSČM Prostějov a KV KSČM Olomouc pod záštitou zastupitele Olomouckého kraje Ludvíka Šuldy. Akce se navzdory panujícímu tropickému vedru zúčastnilo na tři desítky účastníků.

U památníku ve Skalce
8. 5. 2019

Účastníci II. ročníku pochodu "Po stopách osvobození", který již tradičně pořádal OV KSČM Prostějov ve spolupráci s Vlasteneckým sdružením antifašistů Prostějov, položili dnes kytice k památníku ve Skalce a následně v Čehovicích. K přítomným ve Skalce promluvil člen Zastupitelstva Olomouckého kraje a kandidát do Evropského parlamentu za KSČM-Česká levice společně! L. Šulda.

1. 5. 2019

Ve středu 1. května se jako již tradičně uskutečnila v Prostějově Na Splávku Prvomajová veselice pořádaná OV KSČM Prostějov, které se zúčastnilo téměř pětset návštěvníků.

K. Konečná
12. 4. 2019

Ve středu 10. dubna se uskutečnila beseda s poslankyní Evropského parlamentu a vedoucí kandidátkou KSČM-Česká levice společně! Kateřinou Konečnou, kterou v Prostějově pořádal Levicový klub žen.

10. 4. 2019

Ubitý sen o svobodě a rovnosti - 100 let od zavraždění Rosy Luxemburgové, tak se jmenuje zajímavá interaktivní výstava, jejíž vernisáž proběhla v úterý 9. dubna 2019 v Prostějovské baště.

8. 3. 2019

Popřát ženám k MDŽ, pro zástupce OV KSČM Prostějov neznamená jen prázdná slova, a proto jako každý rok se předseda OV KSČM a člen Zastupitelstva Olomouckého kraje a rovněž kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM - Česká levice společně! Ludvík Šulda spolu se svými kolegy, členy Zastupitelstva Statutárního města Prostějov a výborů za KSČM, V. Šmídem, J.

MDŽ Prostějov 2019
6. 3. 2019

Ve středu 6. března 2019 proběhla v Prostějově za hojné účasti žen, ale i mužů oslava Mezinárodního dne žen, kterou pořádal OV KSČM Prostějov. Mezi přítomné zavítala celá řada hostů, ať již to byly zástupkyně Levicového klubu žen Prostějov, ale i Vlasteneckého svazu antifašistů Prostějovska nebo místní pobočky Českého svazu bojovníků za svobodu.

J. Wolker
3. 1. 2019

Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v odpoledních hodinách se uskutečnila v Prostějově na městském hřbitově vzpomínková akce k připomenutí 95. výročí úmrtí Jiřího Wolkera, prostějovského rodáka a významného představitele tzv. proletářské poezie.

Kolektivní foto - Kosíř
23. 7. 2018
Jako již pravidelně každý rok uskutečnil se první prázdninovou sobotu, která tentokrát připadla na 30. června 2018, již VI. ročník tradičního výšlapu na Kosíř, který pořádal KV KSČM Olomouc, OV KSČM Prostějov a ZO KSČM č. 3 pod záštitou kandidátky do Senátu PČR za KSČM ve volebním obvodu č. 62 - Prostějov Zuzany Böhmové.
Poklonit se památce padlých ve Skalce a položit květiny jménem OV KSČM Prostějov přišli (zleva): člen Rady Statutárního města Prostějov Václav Šmíd, kandidátka do Senátu PČR za KSČM Zuzana Bohmová a předseda OV KSČM Ludvík Šulda
9. 5. 2018

V úterý 8. května 2018 uspořádal OV KSČM Prostějov a Vlasteneckého sdružení antifašistů Prostějov za účasti zhruba dvoudesítek účastníků I. ročník pochodu „Po stopách osvobození“.

1. 5. 2018

Za účasti zhruba 500 lidí se uskutečnila v úterý 1. května 2018 Na Splávku v Prostějově tradiční oslava 1. máje. V úvodu programu vystoupily mažoretky "Orion" z mikroregionu Němčicko se baví. Po nich zazněla česká hymna, která uvedla politickou část programu.

Zleva: J. Nekl, A. Černý, H. Vrzalová a M. Marek
28. 4. 2018

V sobotu 28. dubna se uskutečnila pietní vzpomínka k 73. výročí vypálení obce Javoříčko a popravení všech 38 mužů starších 15 let. Tragédie se stala na sklonku II. světové války - 5. května 1945. Vedle delegací státních orgánů se pietního aktu zúčastnily i delegace KV KSČM Olomouc, OV KSČM Svitavy a předsedkyně ÚRoK KSČM Helena Vrzalová.

Duo Martin
14. 3. 2018

Ve čtvrtek 8. března 2018 se za účasti více než 80 žen i mužů uskutečnila v prostějovské restauraci U tří bříz oslava Mezinárodního dne žen pořádaná OV KSČM Prostějov. Všem přítomným ženám popřál k jejich svátku a předal karafiát s přáním předseda OV KSČM Prostějov a člen Zastupitelstva Olomouckého kraje Ludvík Šulda.

3. 2. 2018

V sobotu 3. února 2018 se v Prostějově za účasti čtyř desítek delegátů a hostů uskutečnila okresní konference KSČM. Po úvodních formalitách vystoupil se Zprávou o činnosti a dalších úkolech okresní stranické organizace předseda OV KSČM Prostějov L. Šulda.

Stránky