Olomoucký kraj a Statutární město Prostějov podporují aktivity seniorů

22. 8. 2019

Krajský úřad Olomouckého kraje vyhověl žádosti Levicového klubu žen (LKŽ) Prostějov a v rámci Programu na podporu zdraví a zdravého životního stylu v roce 2019 poskytl finanční příspěvek na projekt „Relaxační. Rekondiční cvičení a masáže“ v lázeňském zařízení Skalka, okres Prostějov.

V lázních Skalka se léčí převážně choroby revmatického charakteru a pohybového ústrojí, což je problém většiny starších osob. Pro členky LKŽ byly zakoupeny lázeňské procedury – klasická ruční masáž, masáže se sirnou koupelí, masáž bodová, vířivá, podvodní masáž a parafín. Další méně obvyklé procedury – např. lymfatická masáž, masáž lávovými kameny, masáž konopným olejem, masáž chodidel a jiné si senioři dokupovali sami.

Návštěva lázní probíhala po skupinkách na základě předchozího objednání. Po masážích často seniorky využívaly krásného lázeňského parku k procházkám a posezení. Výše zmíněné lázeňské procedury byly zcela jistě přínosné pro zdraví a spolu s časem stráveným v příjemném prostředí pak znamenaly odpočinek v dnešní uspěchané době.

Aplikace zmíněných léčebných procedur navazuje na besedu s odborníky o životním stylu seniorů.

Za finanční podpory Statutárního města Prostějov pak byl LKŽ Prostějov uskutečněn autobusový zájezd. V jeho rámci byl navštíven barokní zámek ve Slavkově u Brna a uskutečněna plavba parníkem po brněnské přehradě. Zámek ve Slavkově u Brna je známý jako rezidence významného rodu pánů z Kounic a jako místo bitvy tří císařů. Nedílnou součástí zámku je i rozlehlý krásný zámecký park.

Na říjen plánuje LKŽ Prostějov turnaj v kuželkách, který je osvědčenou aktivitou z loňského roku.

Vedení LKŽ Prostějov děkuje Krajskému úřadu Olomouckého kraje za pochopení potřeb seniorů a za finanční podporu a lázním Skalka za vzorné služby. Zároveň děkuje spolu s účastníky uvedených akcí i Statutárnímu městu Prostějov.