Prostějovská organizace pomáhá nejen v regionu

31. 3. 2020

Současná mimořádná situace vyžaduje, aby všichni, kterým to jejich možnosti dovolí, přiložili ruku k dílu. Při převažující věkové skladbě našich členů a sympatizantů je jasné, že zapojit se musí především mladší soudruzi. V prostějovské okresní organizaci KSČM se díky iniciativě jejího předsedy Ludvíka Šuldy úspěšně rozjela především domácí výroba roušek. Další aktivitou je pak nabídka dovozu nákupu domů.

„Roušky šijeme už dva týdny, za tu dobu se především díky mé manželce a Jiřině Volkové, ale také Haně Burešové a celé řadě dalších pomocnic podařilo ušít téměř dva tisíce kusů, vše by se neobešlo ani bez dárců látek,“ poděkoval aktivním soudružkám, ale i nečlenkám strany předseda OV KSČM a krajský zastupitel Ludvík Šulda.

Zatímco ženy šijí, probíhá průběžně distribuce výrobků tam, kde to je momentálně nejvíc potřeba. V průběhu týdne tak pokračovala distribuce roušek mezi občany v Prostějově a v okolí, ale i na dalších místech kraje. „Každý den máme vyhrazen pro nové rozvozy. Dodávky směřovaly například na gynekologické oddělení v Olomouci, přes sto padesát kusů šlo do Domova seniorů v Olomouci Chvalkovicích, dalších několik desítek na Obecní úřad v Seloutkách, rovná stovka roušek našla uplatnění na ARO FN Olomouc, ale to je skutečně jen stručný výčet,“ konkretizoval Šulda s tím, že v posledním zmíněném případě významně pomohla Jolana Rippelová, předsedkyně OV KSČM Šumperk. Tam se totiž do šití roušek pustili také.

„O předminulém víkendu jsme doručili několik desítek kusů roušek potřebným také do Klopotovic, kde nás o pomoc požádal náš zastupitel Tomáš Špaček. Přicházejí nám také pozitivní ohlasy na naši nabídku nákupů pro seniory, takže jsme průběžně pokračovali také v této činnosti“, dodal Ludvík Šulda.

Autor:
Tomáš Kaláb